Tajemství letního odpoledne

Edice světový BESTSELLER
Z originálního názvu: The Secret Keeper
Spisovatelka: Kate Morton
Rok vydání: 2014
Nakladatel: ikar

Ahojky!!!

Léto skončilo, začíná podzim a taky další příběh, který změnil můj pohled na opravdovou lásku a válku.
Knížku jsem začala číst krátce po nástupu do vlaku jedoucího zpět domů v 11:14. Slunce krásně prozařovalo celý vlak a já si užívala kapitolu za kapitolou. Tedy až do chvíle, kdy mě od čtení vyrušilo brečící dítě, ale těch pět minut jsem to vydržela :D 

Příběh se odehrává na přelomu 20. a 21. století, v knížce jsou rozdělené příběhy, každý o jiné, avšak silné ženě.
První část je o Laurel.
Druhá část je o Dolly.
Třetí část je má nejoblíbenější, o Vivien.

***
,,Nazdar, Dorothy," oslovil matku muž. ,, Dlouho jsme se neviděli."
Věděl, jak se jmenuje. Znal ji.
Mluvil dál, příliš tiše, aby ho Laurel mohla slyšet, a matka jen leche přikyvovala. Poslouchala, co jí říka, naklonila hlavu na stranu a pozvedla tvář ke slunci. Na vteřinku zavřela oči.
Všechno, co následovalo, se odehrálo rychle.
Průzračně stříbrný záblesk si bude Laurel pamatovat po zbytek života. Prchavou krásu okamžiku, kdy se sluneční světlo zahytilo na kovové čepeli.
Nůž, narozeninový nůž se zabořil hluboko do můžovy hrudi. Čas se zpomalil. A pak rozběhl jako o závod. Můž vykřikl, obličej se mu zkřivil překvapením, bolestí a hrůzou. Laurel sledovala, jak se mu ruce zvedají ke kostěné rukojeti, k místu, kde mu košili potřísnila krev, jak padá na zem a jak teplý vítr kutálí jeho klobou ve zvířetem prachu.
Chlapeček na štěrku usedavě naříkal, obličejíček rudý a lesklý, srdíčko zlomené nečekanou krutostí světa, ped divoce štěkal, ale pro Laurel zvuky zeslábly. Slyšela je skrz rozplizklý cval své krve a šustot přerývaného dechu.
Nuž byl opět celý, koneček stužky se doplazil mezi kameny v obrubě záhonu. To byla poslední věc, kterou Laurel viděla, než se jí před očima rozblikaly droboučké hvězdičky a než všechno zčernalo.



Knížka ktrerá má všechno v sobě: Přátelstvý - Nenavist, Láska - Smutek, Štěstí - Ponížení.


Moje kniha a snídaně.


Have a nice day!!!


Okomentovat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.