Šílená - Chloé Esposito

Thriller
Z originálního názvu: Mad
Spisovatelka: Chloé Esposito
Rok vydání: 2017
Nakladatelsví: Jota
Hodnocení: 4*/5*
Recenzní výtisk


V bláznovství vrchol moudrosti
bystrý zrak odkrývá
v moudrosti - hloupost bláznů,
Početní převaha i v tomhle rozhodne
Přisvědč - jsi soudný tvor,
vzdoruj - jsi nebezpečný všem
a přijdeš pod dozor


Měli jste někdy pocit, že se celý svět proti Vám spiknul? Stal se z vás mrzutý člověk? Jako naše hlavní hrdinka Alvie. Dostane v práci padáka, protože místo práce se dívá na porno a v ten samý den ji spolubydlíci chtějí vykopnout z bytu, jelikož zase nezaplatila nájem. Alvie ale má tu výhodu, že její ségra jí před nějakou dobou napsala, že si má udělat za ní výlet do Itálie, dva roky se totiž neviděly a velmi se jí po dvojčeti stýská. 
Alvie návrh hned přijme, stejně ji v už nic ne Londýně už nic nedrží. 

Po celou dobu nám Alvie vypráví její příběh z děství a jak nenávídí její jednovaječné dvojče. Dává ji za vinu, že jejich máma měla Elizabeth radši než jí. Dávala jí za vinu, že jí sestra ukradla její život a životní lásku. 

Alvie přistává na letišti a hned vidí svojí tajnou lásku ze střední, který je přitom její švagr. V ukradeném oblečení od Vuitona nasedá do krásného auta Lamborghinni a každému může vypadnout zrak. 

Její dvojče Elizabetha se má skvěle, žije si jak z pohádky, má krásnou vilu u moře s bazeném, služku, značkové oblečení Prada, YSL, Chanel a co jí Alvie může závidět je její překrásný synáček.

Elizabetha přece jenom nepozvala Alvie jen tak, poprosí ji, aby si na jedno odpoledne vyměnily identity. Koloběh událostí může započít .... Zvládne Alvie tento šílený život?


Šílená byla pro mě skvělou a napívanou četbou, všechny ty značky oblečení, auta ... tento život jsem mohla závidět i já! Bylo to hodně napínavé a sem tam mi skoro ukápla i slza! Ze začátku jsem naší hrdinku nemusela, měla prořízlej jazyk a furt nadávala na její ségru, což mi trochu vadilo. Nemám ráda lidi, kteří zavidí štěstí a můžou si za to sami. Popravdě jsem si s hrdinkou od začátku nesedla.

Musím ale říct, že kniha Šílená, je opravdu šíleá, jednou jsem jí četla, že jsem si musela únavou trhat vlasy, abych mohla pokračovat dál! Nemohla jsem se od ní odtrhnout! 

Nevím, lidi co se nevyznají v hercích nebo branži značkových šatů, tak jim bude trochu dělat problém se zorientovat, myslím, představivost, jak třeba vypadá Tom Cruise a jakou cenovou hodnotu má Prada, ale já jsem si ten příběh užívala hned od první stránky!
Strhla jsem jednu hvězdičku z důvodu, že jsem očekávala trochu jiný příběh a více šmrcu a WTF na konci, i tak se mi příběh ale líbil. 

Děkuji Jotě za poskytnutí této knihy, kterou si můžete koupit přímo na kliknutí loga.




4 komentáře

  1. Skvělá recenze. A v čem spočívá ten thriller mě to přijde jako skvělá oddechová knížka. Mě by hodně zajímalo proč je to v žánru thrilleru, ale jestli by to byl spojler, tak mi to raději neříkej. :D
    Měj se krásně a budu se těšit na další článek nebo video!!!!! :D
    Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, no jsou tam prvky napínavých dějů, spíš hodně napínavých :D Je do takový ten oddychový Thriller :D Děkuji moc Lucy <3 Měj se krásně!

      Vymazat
  2. povedena recenze. o knizce jsem slysela poprve az u tebe, kdyz jsi psala ze jsi ctes, a nevypada spatne :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.