Podivná knihovna - Haruki Murakami


Chodíte si půjčovat knihy do knihovny? Náš hlavní hrdina má rád knihy a po celou dobu neznáme jeho jméno, ale víme o něm jedno. Co neví, nezná a chce to vědět, tak hned míří do knihovny to zjistit. Jednoho dne mladík vrací knihy a chce si vypůjčit další. Knihovnice ho tedy pošle ke dveřím, které nikdy ještě neviděl, nebo je přehlédnul? Příběh začne tím, že onoho dne musí zůstat v knihovně, protože si vybral knihy s červenou nálepkou, které se nesmí odnášet..
Starý pán co má nastarost klubovnu, chaplce uvězní a dá mu nelehký úkol. Chapec si není jístý zda to dokáže.
Během stráveného dne i večera se potká s panem ovčákem a záhadnou krásnou dívkou.

Nevím co si mám o této povídkové knize představit, má pouhých 64 stran, takže je to jednohubka. Kniha má krásné ilustrace, které naskreslil Kat Menschik a je od nakladatelství Odeon, vyšla v roce 2014 a napsal jí slavný Haruki Murakami.


Povídka je taková hororová a jen Vás tak nepustí a když už je konec, vůbec nevím co mi tím spisovatel chtěl říci.... Vím jen to, že se mi líbila, nevím zda to byla realita nebo pouhý sen. Vůbec nevím zda mám být zklamaná nebo naopak, 3* hvězdy mi moje duše nedovolí a 5* taky ne, tak dávám 4*/5*, sama nevím proč, můj pocit to vysvětlit nedovolí.

Už se Vám něco takového stalo? Četli jste tuto povídku?

Mějte se krásně! 
Vaše znatená C.



6 komentářů

  1. Zní to hrozně dobře, od autora jsem zatím nic nečetla, ale hodně lidí o něm mluví tak bych ho mohla taky konečně vyzkoušet. A ty ilustrace jsou krásné. ♥ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si od Murakamiho něco přečti. Je fakt úžasný ! :) A jeho povídky mají krásné ilustrace :)

      Vymazat
  2. Murakamiho mám veľmi rada, je iný ako ostatní autori :)

    OdpovědětVymazat
  3. Candy, Murakami je mým oblíbencem, ale jak už jsem psala u mě na blogu, většině knih nerozumím, protože nakonec zjistím, že jde o nějakou událost politickou či jinou, která se odehrála v Japonsku! No co, i tak ho miluji a tuhle bych měla tedy taky přečíst! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Murakami je skvělý spisovatel, strašně miluju jeho knihu na jih od hranic na západ od slunce <3 Rozhodně přečti, strašně mi zajímají názory druhých :)

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.