Malé černé a devět žen - Jane L. Rosen

Z originálního názvu: Nine women, one dress
Spisovatelka: Jane L. Rosen
Rok vydání: 2017
Nakladatelství: Metafora
Hodnocení: 5*/5*
Recenzní výtisk


,,Jak jste se vy dva seznámili?"
,,Poznali jsme se díky vaším černým šatům."


Tento příběh nebude jen tak ledajaký. Nemáme hlavní hrdinku ani hrdinu, ale hlavním předmětem budou jedny černé šaty od značky Max Hammer. Každá žena, která s těmito šaty přijde do styku, se bude cítit sebevědomá a jedinečná. 

V knize poznáme devět žen. Příběh o každé z nich, která měla tu možnost ty šaty mít na sobě. 
Sally Ann Fennelová je nastávající modelka, Natalie, prodavačka v luxusním obchoďáku Bloomingdale's. Sophie je Absoloventka vysoké školy a nedaří se jí najít práci. Felicia je assistenka Arthura a je do něho už roky zamilovaná. Andie Randová si otevře firmu, soukromé očko Pštros. Jejím cílem je prozkoumávat, zda je nějaká polovička nevěrná. Zbytek žen taky mají svůj příběh, ale spojuje je jen jedno, a to černé malé šaty. 

Nebudu Vám tu vyprávět každičký příběh jednotlivé ženy. Sama jsem si oblíbila pár postav a něco málo Vám o nich řeknu a na knihu Vás nalákám. 

Mojí největší oblíbenkyní byla Natalie. Natalie se vzpamatovává z rozchodu, který jí moc ublížil. Její ex-přítel je ze zámožné rodiny a chtěl po boku ženu na jeho úrovni, což Natalie vůbec nebyla. Jednou se Natalii naskytne možnost se vydat za tajemnou dívku slavného filmového herce, o kterém si všichni myslí, že je gay. Natalie má tu možnost si na červený koberec vzít černé sezónní šaty.

Další tu je Felicia, ta je už skoro dvacet let zamilovaná do svého šéfa. Bohužel mu zemřela manželka a našel si mladou ufňukanou dívku. Felicia všechno pozoruje z dálky a jednou jí přijde dárek k narozeninám, ty nejkrásnější šaty a její příběh může začít.


Jedním slovem Vám můžu říct, že se mi kniha strašně moc líbila. Na letní čtení je to fakt ideál!
Jednotlivé kapitoly byly krátké a vtipné. V příběhu máte možnost si posedět ve FourSeason, projít si New York. Vžít se do holky, která je posedlá instagramem, trochu jsem se v ní i viděla :D 

Jestli máte chuť na něco oddechového, vtipného s prvky romantiky, tohle je ta třešnička na dortu, kterou teď momentálně potřebujete!


Jestli znáte filmy jako Láská nebeská, Na sv. Valentýna nebo Šťastný nový rok a máte tam jednotlivé příběhy jednotlivých lidí, to je přesně koncept této knihy. Všechny postavy si oblíbíte a užijete si s nimi spoustu legrace. 

Knize nemůžu nic vytknout, i když pomyslím na to, kolik tam bylo těch postav.



Děkuji Metafoře za tento skvělý román a nabídnutí spolupráce! Moc si toho cením a vážím!

Knihu si můžete zakoupit na kliknutí loga.





4 komentáře

  1. toto vyzerá ako milé letné čítanie :) musím úprimne povedať, že napriek tomu, že čítam celkom veľa takýto koncept knihy som ešte nečítala :) určite zaujalo!
    Ivana xx

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně si jí přečti, hezky si u ní odpočiněš <3

      Vymazat
  2. Určite si ju do konca leta prečítam, vďaka za tip :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.