Právě čtu: Deník Anny Frankové


Krásné pozdní pondělí všem!

Dnes jsem se koukala na youtube od Luboše Pandy a Luboš mluvit o tom, že pořádá čtenářský klub a budeme spolu mluvit o tomto deníku. Což já jsem hned potvrdila událost, že se stavím, potože knihu doma mám a je super si jí konečně přečíst.

Je to deník Anny Frankové, každý tento příběh musí znát! A aspoň jednou v životě přečíst a teď se mi naskytl důvod proč. Srav je 30.9 na Vaclavském náměstí v Praze, v Dobrovském! Moc se na sraz těším a i na knihu.

Více informací čtenářském klubu najdete !!!ZDE!!!

ANOTACE:
Proslulá kniha obsahuje deníkové záznamy židovské dívky, která se s rodinou za války ukrývala před nacisty ve skrýši starého domu na předměstí Amsterodamu. V průběhu dvou let 1942 až 1944, od svých třinácti do patnácti roků, zaznamenává dívka své úvahy, zážitky, pocity a drobné všední události, jak je přinášel život ve stísněném prostoru bez možnosti soukromí. Nakonec byl úkryt rodiny prozrazen a všichni jeho obyvatelé odsunuti do koncentračního tábora. Z celé rodiny přežil pouze dívčin otec, který také po válce korigované deníky své dcery vydal. Kniha pak byla po letech znovu vydána v úplné podobě.

HODNOCENÍ Z DATABÁTE KNIH: 86%

Pojďe se take připojit.
Mějte se krásně!
Vaše C.

4 komentáře

  1. Tuto knihu jsem četla myslím ještě na základní škole. Je dosti pochmurný příběh, který by si ale měl přečíst každý, aby si vážil toho co má :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano silný příběh to je :) A souhlasím stebou, každý by si měl vážit co má :)

      Vymazat
  2. Deník jsem četla v elektronické verzi, ale nevím čím to bylo, že mě to moc nebavilo. Asi tím, že opravdu nemám ráda elektronické knihy. Netuším, ale rozhodně bych si ji ráda koupila jako knihu a zjistila jestli to budu mít stejně. Každopádně mě to mrzí, jelikož knihy o druhé světové zbožňuji a takovýto skvost se mi přece musí líbit. :)
    Měj se krásně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná to může být z působeno tím, že jsi to četla jako eknihu, zkus tomu dát druhou šanši :) Ty taky :)

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.