Wrap-Up: PROSINEC 2016


Krásný lednový den, všem, 
dnes tu mám kupu knížek, které jsem přečetla za měsíc prosinec. 
Bohužel tento měsíc nemohu udělat tento článek formou videa z důvodu, že teď vůbec nemám čas, tak jsem se rozhodla to udělat formou článku. A příště vám to vynahradím.

Za prosinec jsem přečetla 4 knihy a jednu knihu mám nedočtenou a asi nikdy ani nedočtu, za chvíli zjistíte, jaká kniha to byla.



První knihou, kterou jsem přečetla v prosinci a dala jsem si i re-reading je Dash a Lily - kniha přání. Tato kniha je velmi odpočinková a romantická, příběh byl krásný stejně jako když jsem ho přečetla napoprvé. 

Lili ráda hraje hry a proto v knihkupectví schovala červený slovník s úkoly. Dash narozdíl od Lily nesnáší vánoce a je takový mrzutý až do chvíle, kdy najde červený zápisník a vánoční hra začíná.





Moji druhou přečtenou vánoční knihou je Vánočná koleda od Charlese Dickense. Vánoční koleda je u mě vánoční klasikou. Je to krásná tenounká knížka s nádechem Vánoc. Tuten rok jsem viděla i film a musím Vám říct, že se mi film líbil o trošililinku více. 

Ebenezer je velmi bohatý obchodník a skrblík, který šetří na všem i na vánocích. Jednou ale Ebenezera navštíví jeho zesnulý kolega a varuje ho nad jeho osudem. 
V noci ho přijdou navštivit tři duchové Vánoc a ukážou mu minulé, přítomné a budoucí Vánoce. 




Knihu, kterou jsem dočetla na konci roku je Cress ze série Měsíční kronika. Tuhle knihu jsem přečetla kolem čtyř hodin ráno. Byla velmi skvělá a napínavá. Posledních dvěsta stránek jsem se od ní nemohla odrthnout. 

Cress je hackerka zavřená v kapsli na Měsíci. Dává královně Levaně na Zemi informace, ale ne všechny...


Jeptišku jsem četla na doporučení mé kámošky, ale nakonec nedočetla. Důvod je ten, že příběh byl velmi depresivní a ty děje byly prostě moc. Začalo se mi o tom i zdát. Kniha se mi dostala hluboko do hlavy a proto jsem se rozhodla, že jí nedočtu, protože bych to už psychicky nedávala. Možná se jednou kouknu na film, ale uvidíme jak se na to budu cítit.

Matka jedné slečny jí pošle do kláštera a tam začíná to pravé peklo, začínají jí šikanovat, bít jí a dělají jí nachvály.

Příběh odhaluje katolickou církvi v osmnáctém století. Knihu vydali, až po smrti Denise Diderota.



Knihu, kterou teď čtu v měsící lednu je Winter, což je poslední díl Měsíční kroniky a moc se na ní těším, jsem teď před stovkou a příbeh se mi líbí už od začátku. 

Více se dozvíte v dalším Wrap-up.



Doufám, že se vám prosinec vydařil a měli jste krásné Vánoce. 
Kolik knih jste přečetli v prosinci ?

Mějte se krásně, Vaše C.


8 komentářů

  1. Hezký článek a krásné fotky! :)
    Já jsem přečetla čtyři knihy a jednu rozečetla s tím, že jsem ji na začátku ledna hned přečetla. Už musím konečně udělat článek jaké knihy to byly mám nějaký skluz. Měj se hezky. :)
    Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! :) Udělej moc se na něj budu těšit, taky se měj hezky a dobrou noc! :)

      Vymazat
  2. Ta Vianočná koleda musí byť úplne super. Ten film aj rozprávku doslova milujem a tak mám dojem, že sa budem musieť ulakomit a zakúpiť si túto knihu :) dik za tip

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vánoční koleda je super! Moc krásný příběh to je. Nemáš zač, měj se krásně. :)

      Vymazat
  3. Moc hezké fotky a skvělý výběr knih. Paradoxně mě zaujala ta Jeptiška, byť jsi ji nedočetla, já ji možná zkusím. A Měsíční kroniky... Stále to odkládám, ale už se do nich snad taky pustím, každý je tak chválí! :) Díky za inspiraci a měj krásný den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji! Jestli Jeptišku budeš číst tak mě moc zajímá tvůj názor! :) Rozhodně pust, já to taky odkládala ale je to skvělé :)

      Vymazat
  4. Jsem ráda že se ti Měsíční kroniky líbí, já se na ně totiž chystám a Cinder už mám za sebou :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se ti také budou libit ! :) Měj se krásně a přeji krásné čtení :)

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.