Fantastická zvířata a kde je najít - J.K Rowling


Díky Albatrosu jsem měla možnost si konečně přečíst původní scénář Fantastických žvířat od J.K. Rowling. Knížku jsem dostala na skvělé akci Instameet, kterou pořádal Kuba z Books Calling. Kniha byla vydána v roce 2017 a má 287 stran.
Lidi ví, že já hodně ujíždím na Harry Pottrovi, a teď každé ráno nevztanu bez toho, abych si zapla film Fantastické zvířata. Kniha je vlastně scénářem k filmu, takže nečekejte formu románu.

Tento skvost se mi četl skvěle z důvodu, že jsem už viděla film, a proto jsem měla vizuální představu, užila jsem si ji!
Doporučuji shlédnout film, a pak si scénář přečíst. Jediné, co mi trochu vadilo, byly ty popisy, jako je např. kamera směřuje na Mloka atd. To ke scénáři ale ovšem patří.






Kniha  má krásnou obálku. A bez ní? Bože, zlatý Hrabák vyrytý v knize! Na něho se můžou moje oči vynadívat.

Knize dávám 4/5 z důvodu, že to není román, ale už jen pár měsíců a měla by vyjít klasická zvířata!

Co říkáte na toto dílo vy?



9 komentářů

  1. Kniha má nádhernou obálku a film byl skvělý :) Ale pořád váhám nad přečtením, nevím jestli se do filmového scénáře pořádně začtu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obálka je nádherná, to stebou souhlasím :) Jestli jsi viděla film tak se asi začteš mě by samotně dělalo problém bez zhlédnutí filmu :) Nebo si počkej na originál a máš to jako beletrii :)

      Vymazat
  2. Ještě jsem nečetla, ale rozhodně ji doma musím mít! ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Já se teprve chystám ji číst. Film už mám zhlédnutý a moc se mi líbil.

    OdpovědětVymazat
  4. Kniha má úžasný obal a vevnitř jsou ještě krásnější "obrázky" !!!:) Film jsem viděla a myslám, že pro fanoušky HP je to něco úžasného♥
    Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím stebou! Já fantastická zvířata nehorázně žeru a ty ilustrace jsou dokonalé <3

      Vymazat
  5. Menší objasnění - to co v květnu vyjde, není klasický román, ale UČEBNICE, jen rozšířená o několik zvířat a v nové obálce a nejspíš i s novými ilustracemi a to hlavně proto, že nevyšel dotisk + se chystá několik filmů FB&WTF a Rowlingová chce pokrýt v knize všechna zvířata, co se objeví :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.