Tohle není recence: Všem klukům, které jsem milovala - Jenny Han

Jenže právě ty maličkosti dělají život životem



Mám tu pro Vás krásný dívčí příběh! Nic jsem od této knížky neočekávala, ale jestli znáte známou zahraniční youtuberku readbytzoe, tak Zoe mě na tento příběh hodně nalákala. Mám pocit, že máme podobný vkus. Dále proč jsem se rozhodla tento příběh číst je, že půjdu na humbook a bude tam samotná spisovatelka Jenny Han, moc se na akci těším a všechny Vás tam potkám!

Naše hlavní hrdinka Lara-Jean je napůl Američanka a Korejka, má dvě sestry. Starší Margot a mladší Kitty. Jejich maminka bohužel zemřela, ale mají suprového tátu. Margot opouští rodinu i přítele a jede studovat daleko so Skotska. Zezačátku to bude pro Laru a Kitty těžké, ale sesterská láska je vždy silná.

Lara-Jean je malá roztomilá a nevinná duše, ráda peče, tráví čas doma a miluje svůj řád. Co Lara taky miluje je psaní dopisů, které bohužel sama nedostává. Píše je ale klukům, které milovala a už dál do nich nechce být zamilovaná. Napsáním dopisu ukončuje všechny pocity, které k danému klukovi cítila.
...Jednou někdo její dopisy najde a pošle je...
Lara je z toho trochu zoufalá, ale díky tomuto činu zažije něco kouzelného.


Knihu bych doporučila mladším čtenářům, ale mě se rozhodně líbila. Miluju takové naivní příběhy a holčičí problémy. Spousta lidí mi říkalo, že jim strašně připomínám hlavní hrdinku a ani se jim nedivím :D Sama jsem ještě takové nevyspělé dítě, sem tam se chovám furt dětinsky. "Tváří se jako kakabus" je taky můj oblíbený výraz a například je také  hned unešená z roztomilých věcí.. Ano přiznávám, vidím se v ní ... Možna to bude tím, že Jenny Han je sama asiatka :D
Příběh nám chce ukázat naši první lásku a i lásku k rodině!

Knihu vydalo nakladatatelsví Cooboo, které spadá pod Albatros, 318 stran a toto je první díl z triologie. Nemůžu se dočkat dalších dílů! Vyšla v roce 2015 a moje hodnocení je 5*/5*.
Nevím s čím knihu přirovnat, ale jednoznačně spadá pod youngadult neboli dívčí romány.

Musím Vám říct, že mi pri čtení i ukápla slza. Jak říkám, příběh je milý, roztomilý a příjemný, prostě pro holčičí duši!
Taky milujete takové naivní krásné příběhy?

Mějte se krásně!
Vaše C. 


6 komentářů

  1. 5 z 5ti? tyjo me tahle knizka vubec podle anotace nelaka :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím zda by se ti kniha líbila ale myslím si, že ne :) Ale nevadí, jsou příběhy co ti padnou :)

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.