Volání Netvora - Patrick Ness



Další příběh, u kterého jsem brečela jako mimino! Musím ještě jednou poděkovat Vandea, že jsem u ní vyhrála tuto skvělou knihu!
Volání netvora napsal Patrick Ness, podle námětu  Siobana Dowda. Patrick byl dokonce i v Praze, kde podepsal i pár kousků a já jsem majitelem jednoho z nich! Druhé vydání vyšlo v roce 2016 u Slovartu. Kniha má dokonalé ilustrace od Jim Kaye.

Conor to v životě nemá lehké, maminka mu umíra na rakovinu a Conor se s tím za žádnou cenu nemůže smířit. Ve škole ho šikanuje Henry s jeho kumpány a pro všechny ostatní je jinak neviditělný. Nikdo se sním nebaví a táta se mu taky vůbec neozývá. Conorův život je jeho nemocná maminka.
Jednou večer ho ale navštíví Netrvor a Conor si ale myslí, že je to jenom sen. Časem však pochopí, jaké poslání proněj netvor má a bude mu vyprávět 3 příběhy, přičemž 4. má vyprávět právě Conor.

Příběh ve mě nechal smutné pocity, od začátku jsem věděla jak to skončí, ale jako náš hlavní hrdina jsem i já doufala v zázrak. Autor nám chtěl asi ukázat, že někdy v životě musíme přijmout fakt, který je nám už souzen a někdy prostě  určitým věcem nedokážeme zabránit. Kniha má krásné ilustrace, které doplňují děj. Je to krásná kniha jak pro děti, tak i pro dospělé.




Kniha vs film

Musím se přiznat, že jsem u filmu více brečela. Přiznejme si to, že profesionální filmaři prostě umí hrát na city. Bohužel mi ve filmu chyběla jedna část a to bývalá Conorova kamarádka. Herecké zastoupení bylo super. Není nic co bych vytkla, a když Netvor vyprávěl ty 3 příběhy? To zpracování bylo fakt dokonalé. Kniha samozřejmě má více podrobností a ty ilustrace jsou nenahraditelné.

Tak to byl můj názor na tento příběh, dala jsem mu plný počet bodů, čili 5*/5*. Není nic, co bych v knize vytkla, a díky ní jsem si utvrdila názor, že si musíme uvědomit, že nedokážeme ovládnout svět a někdy se musíme se naučit přijmout to, co je předem dáno.

Máte v plánu si tento příběh přečíst nebo Vám stačil film?



Knihu zakoupíte na kliknutí loga

4 komentáře

  1. Knihu som čítala, ale mala som z nej zmiešané pocity...neviem, či sa mi páčila, či nie. Preto jej chcem dať opäť šancu a určite pozrieť aj film :) Ale ilustrácie sú naozaj neskutočné!
    Prajem ti krásny deň a musím povedať, že tvoje fotky sú dokonalé♥^.^♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě dej příběhu šanci, jak knize nebo filmu. Je to moc krásný příběh, zkus se podívat aspoň na film :) Děkuji, za tvůj krásný komentář <3 Taky se měj krásně :)

      Vymazat
  2. Ten film je hrozně krásný...takže se mrknu i na tuhle knížku:D.
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.