Hledá se ztraceny Picasso

COOKING FOR PICASSO
Autorka: Camille Aubray | Rok vydání:2016/2018 | Nakladatelství: Metafora | Hodnocení: 5*/5*
recenzní výtisk 






V krásném městečku Juan-les Pins v oblasti Provance vyrůstá Odine. Pracuje s rodiči v jejich rodinném podniku Café Paradis.  V létě do městečka přijede neznámy muž a jediná Odine ví, o koho jde. Je to slavný Picasso. Picasso vystupuje pod falešným jménem, aby nikdo nevěděl, že tu je. Odine mu každý den nosí v košíku jídlo z restaurace a časem začne pro Picassa i vařit.

V současném New Yorku se naopak seznamujeme se slavnou hollywoodskou maskérkou Céline. O Vánocích je Céline s její maminkou a zjistí rodinné tajemství. Její babička Odine v mládí vařila pro slavného Picassa. A ten ji kdysi daroval něco velmi vzácného. Maminka pověří Céline úkolem, najít onen dar.
Céline tedy odjíždí do Francie, rodného místa její matky a přihlásí se na kurz vaření. Postupně pak začne odhalovat příběh své babičky, kterou nikdy nepoznala.


Příběh je fiktivní román. Kniha má dvě dějové linie, jedna je o Odine, která se mi líbila o trošilinku více než Célenina. Obě dějové linie mě vůbec nemátly, pokaždé jsem věděla o co jde. Každý příběh v sobě měl něco zvláštního, nějaké to kouzlo.
Během čtení si užijete krásný popis měst, budete se cítít, jako byste se tam procházeli. Užíváte si krásných letních dnů, ve vzduchu se pak vznáší milion vůní chutných jídel. Během čtení mi rozhodně kručilo v břiše a tekly sliny. I teď mám mám chuť na jejich čerstvě upečený chleba.

Autorka dále vůbec nešetřila zápornými postavami! Každou chvíli jsem byla napjatá, co se stane a jak to vůbec všechno dopadne. Kniha má krásných 415 stran, což není úplně nejmíň, ale i tak se četla velmi rychle. Žádné protáhlé děje, hodně napětí a mnoho šťastných i smutných chvil.

Nevím co bych v knize vytkla, myslím si, že nic! Obálka je moc krásná a celý příběh jsem si užívala. Ten kdo miluje umění a vaření neprohloupí. Je to krásný letní romantický příběh.



Děkuji nakladatelství Metafora za tento krásný román. Knihu zakoupíte po kliknutí loga.




2 komentáře

  1. Tahle knížka mě vážně zaujala. Mám ráda historické romány a vyprávění ve dvou časových rovinách. Ze tvé recenze cítím, že to bude super letní čtení :-) Určitě se po knížce podívám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To rozdně je! Udělala jsi mi velkou radost <3 Děkuji!

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.