,,Phojť nhaučim thě hrát khoulečnik."

The Weight of Words
Autorka: Georgina Guthrie | Rok vydání: 2013/2016 | Nakladateltví: Cosmopolis | Hodnocení: 3/5
Recenzní výtisk



Naskytla se mi další skvělá spolupráce s nakladatelstvím grada. Přináším vám další recenzi. 
Kniha Láska podle Shakespeara je od autorky Georgina Gurthrie. Velmi mě zaujala obálka a především anotace. Měla jsem chuť na něco lehkého a romantického. A kniha svůj účel splnila.

Aubrey je v posledním semestru bakalářkého studia. Nemá moc peněz, a proto začne pracovat v kanceláři děkana. V jejím ročníku se objeví nový asistent profesora jménem Daniel, který je tak tajemný a podivný. Zároveň ale tak moc sexy, že od něj nemůže odtrhnout oči a zvrhlé myšlenky. Aubrey ale musí se sněním přestat. Je zakázano mít vztah s profesorem. 
Život ale ty dva stejně spojí. Jak si se vším poradí a co skrývá Daniel za tajemství? 

Že by další  triologie Padesát odstínů šedi? Ne, nemyslím si. Hodně mi to připomínalo spíš knihu Losing it. Láska podle Shakespeara je taková oddechová romance mezi učitelem a studenkou. Zakázaná láska je oblíbeným tématem mnoha žen i dívek, a hlavně Shakespeara. Za mě trochu protáhlý děj, kniha by mohla být dvakrát kratší a o nic byste nepřišli. Hodně se mi líbil styl nadpisů jednotlivích kapitol, každá totiž začíná známým citátem od Shakespeara.

Sama jsem hodně zvědavá, jak budou pokračovat následující díly. Určitě musím podotknout, že si příběh buď zamilujete a budete potřebovat zbytek série nebo si vystačíte pouze s tímto dílem a tím, jak to dopadlo. Styl psaní byl jednoduchý a celkově se to četlo rychle. Bohužel jak jsem už říkala, některé části byly zbytečně protáhlé. Obálka je krásná, vyvolává pocit jara a léta, takže kdo má chuť na něco svižného, oddechového, nic težkého a hlavně romantického, tak je kniha přímo pro vás! A nejlepší na tom všem je Danielovo tajemství.


Děkuji nakladatelství Grada za knihu. Knihu si můžete zakoupit kliknutím na logo níže.







6 komentářů

  1. Já mám takovéhle knihy moc ráda a ta obálka je vážně krásná:).
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkná recenze :) Tuhle knihu už chci docela dlouho zkusit, tak děkuji za připomenutí :) Určitě se po ní podívám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Moc si toho vážím! Je hezké, že jsem ti jí připoměla <3

      Vymazat
  3. Tuto sérii totálně zbožňuji. Je výborná a rozhodně se i nadále máš na co těšit. Nádherné čtení přesně na toto období. :)
    Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano přesně na tohle období se příběh hodí. Jestli budu mít možnost tak se na zbytek vrhnu :)

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.