Náhle je to tu zas, stejné bodnutí u srdce

Nejdelší den Adama T.
Autor: Patrick Ness | Rok vydání: 2018 | Nakladatelství: Booklab | Hodnocení: 3*/5
recenzní výtisk

Když mi přisel balíček od Booklabu, vůbec jsem netušila, co na mě v něm uvnitř čeká. Při otevření jsem byla dost překvapená a nadšená, protože mi do sbírky přibyla další kniha od Patrika Nesse! Jeho první knihu, kterou jsem přečetla, bylo Volání netvora, kterou musím velmi doporučit.

Jak napovídá název knihy, celý příběh se odehrává během jednoho dne. Setkáváme se s Adamem Thornem , který to nemá moc lehké. Jeho nejlepší kamarádka ho opouští, v práci se mu vůbec nedaří a je doslova "chycen v kleci", potřebuje peníze, jeho vztah je poměrně tragický a rodina? Jeho táta je farář a Adam se proto bojí doma říct jedno velké tajmenství. To, že ho přitahují kluci.

Mezitím se dovíme, že ve městě, kde Adam bydlí, byla zavražděna dívka. Na tuhle část jsem byla dost zvědavá a trochu mě zklamala, jelikož jsem očekávala trochu víc. Na konci se sice dějové linky spletou dohromady, ale po dočtení to ve mě zanechalo takové divné pocity. Nic extra od příběhu neočekávejte, děj je takový plynulý a moc akce se tam popravdě neděje. Jestli chcete zažít trochu letní deprese, tak to může být něco pro vás.

Začátek knihy byl klidný popisný a to mě bavilo, bohužel to bylo takto pocelou dobu, chtěla jsem víc akce a napětí, třeba bych uvítala širší pohled té zavražděné dívky (respektive jejího ducha).

Už obálka na sebe bere tu podobu, že to nebude žádný veselý a milostný příběh, ale musím říct, že je moc krásná! Na dotek je kniha moc hebká (jak uchylný že). Nevím jak vám popsat svoje dojmy a pocity, kniha se mi četla trochu pomalu a déle, ale chtěla jsem jí číst pečlivě, abych o nic nepřišla a myslím si, že jsem udělala dobře, protože bych nechtěla přijít o žádnou Adamovou myšlenku.

Děkuji Booklabu za knihu, knihu si zakoupíte na kliknutí loga.

6 komentářů

  1. Od Patricka Nesse bych si moc ráda něco přečetla asi to Volání netvora. Užij si víkend! :) A těším se na další článek nebo video!!!
    Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo voláni netvora si rozhodně přečti !! <3 Moc děkuju! Krásný víkend i tobě <3

      Vymazat
  2. na tuto knihu mam zalusk uz dlhsi cas, ale zatial som na nu v kniznici nenarazila. od Nessa som citala knihu Nieco viac a velmi sa mi pacila. 7 minut po polnoci (Volani netvora) som zacala citat, ale nejak sa mi prestala pacit. ale mozno jej este niekedy v buducnosti dam sancu. kazdopadne vdaka za pripomenutie tejto knihy, aspon som si ju zapisala medzi tie, ktore si chcem pozicat a precitat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem ti knihu připoměla :) Určitě jí dej šanci, je to krásná kniha s doplňujíci ilustraci :)

      Vymazat
  3. Na Volání netvora se moc těším, pořád je v pořadí, ale tuhle knížku si asi nepřečtu...jinak skvělá recenze!
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Volání Netvora je od Nesse asi nejoblíbenější :) Jsem ráda, že se recenze líbi :)

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.