Nejlepší pro všechny - Petra Soukupová


BOOKHOLÍCI! Mám tu pro vás doporučení na skvělou knihu od zajímavé spisovatelky, a tou je Petra Soukupová. Určitě od ní znáte krásnou knihu  Kdo zabil Snížka . Dokonce jsem měla možnost spisovatelku potkat na knižní akci, kterou určitě všichni znáte - book's calling club.
Petra Soukupová je hodně jedinečná osoba a hlavně upřímná. Slova "ty vole a nevím" jsou asi její součástí, proto se u mě stala výjimečnou.

Knihu vydalo nakladatelství host v roce 2017. Kniha Nejlepší pro všechny vykládá příběh z pohledu tří lidí - Maminky Martiny, malého Viktora a babičky. Přijdou vám ty jmena povědomá? Jestli jste četli knihu Kdo zabil Snížka, tak byste měli. Tehdy se jednalo o vedlejší postavy, ale Petra Soukupová z nich v této knize udělala ty hlavní.

Spisovatelky jsem se ptala, zda nehodlá psát v budoucnu i o ostatních postavách a řekla mi, že to nemá v plánu. Jestli jste zmatení, tak si přečtěte knihu Kdo zabil Snížka, a až potom Nejlepší pro všechny.

Martina už to ve svém životě nezvládá. Její syn Viktor je nezbedný a dělá problémy, kde se dá. Martina už neví co s ním, a proto ho posílá k babičce na vesnici, do nové školy. Viktor nechce! Je zvyklý žít ten městský život a už tam má přece kamarády. Babička to s Viktorem po jeho příchodu popravdě nemá vůbec lehkéy ale snaží se ze všech sil svoje vnouče vychovat. Martina dostane šanci hrát v seriálu a sem tam Viktora navštíví.

Všechny myšlenky a pohledy všech postav se mi líbily. Já od začátku soucítila s Viktorem, i když se choval jako rozmazlený fracek a k babičce jsem si našla lásku. Martinu bohužel nemám ráda. Protože to co ona v příběhu vyváděla? Kdo má rád takové psychologické příběhy a chce si něco přečíst od českého autora, tak rozhodně to této knihy jděte. Jsem ráda, že jsem se mohla potkat se spisovatelkou a probrat její díla dopodrobna.




8 komentářů

  1. Vypadá to zajímavě, ale tu první od ní jsem taky zatím nečetla, tak se vrhnu na ní a pak na tuhle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně si jí přečti.Obě knihy se mi líbili a první má i krásné ilustrace! :)

      Vymazat
  2. Stále nevím jestli by se mi něco od této autorky líbilo. Furt nemám tu tendenci si ji koupit a začíst se do nějaké té její knihy. Tak snad jednou ten čas nastane a já budu nadšená. Přeji ti krásný víkend :)

    Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc krát děkuju víkend jsem měla krásný! Záleží jestli na ní někdo přijde na chuť no :)

      Vymazat
  3. Juuuj, teď jsem narazila na tvůj blog skrz blog Markétky Frank a hned si tě ukládám do favourites <3 Už moc českých blogů nečtu, ale tvůj mi hrozně připomíná takové ty staré dobré blogy a navíc tu vidím tolik book tipů, což já jako bookholic fakt ocením :D Díky díky díky!!<3

    OdpovědětVymazat
  4. tato knizka vyzera naozaj velmi dobre, hned si ju pridavam do zoznamu knih, ktore si chcem precitat :) vdaka za tip!

    OdpovědětVymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.