Kimchi fried rice


Krásný den přeji! Jestli jste na tom jak já a máte chuť na něco neobvyklého, jste na pak na správném místě. Polovina známých ujíždí na korejských seriálech neboli K-drama. A tak vám přináším jednoduchý korejský recept.

Já na korejských písničkách a seriálech ujížděla zejména během základky. Poslouchala jsem třeba skupinu Big Bang. Učila se korejštinu a byla celkově velký K-popový maniak! Už je to všechno sice dávno za mnou, ale sem tam si stále něco poslechnu a nebo shlédnu. Jednou bych se do Koreje chtěla určitě podívat.

Osobně miluju smaženou rýži, tak tu pro vás mám korejskou verzi.
Všechny asijské ingredience seženete v Sapě nebo na netu. Potřebné věci jsem Vám vyfotila, abyste nemuseli googlit.

Ingredience:
3 misky uvařené rýže ( nejlepší je jasmínová)
1 hrnek nakrájeného kimchi
¼ vody
¼ šťávu od kimchi
2-3 lžíce gochujang
3 čajové lžičky sezamového oleje
rostliný olej
1 nakrájenou jarní cibulku
sezamové semínka
Plátek mořské řasy
Volské oko

Rýži podle návodu dejte vařit. Pánev rozehřejeme, přidáme olej a nakrájené kim chi. Orestujeme tak minutu. 
Přidáme uvařenou rýži, šťávu od kimchi, která je v sáčku a gochujang. Restujeme. Po chvilce přilejeme vodu. 
Řádně to promíchejte a smažte to na pánvi, dokud se vám rýže přestane přilepovat ke dnu a začne se od sebe oddělovat jednotlivá zrnka. Přijedejte kapku sezamového oleje.
Rýži pak přesuneme do misky a necháme odstát. Do stejné pánve pak hodíme nastříhané malé  proužky mořské řasy a na sucho je na na pánvi osmahneme, asi tak minitu.  
Nakonec si uděláme volské oko a můžeme servírovat!

Rýži nabereme do misky, navrch položíme volské oko, posypeme sezamem, nakrájenou jarní cibulku a mořskými řasami. Voila! Máme KOREJSKOU večeři! 




Naložené kimči ve šťávě.



V této krabičce je Gochujang, tohle je pro Korejce specifická ingredience a je skoro v každém pokrmu.


Sezamový olej


Mořská řasa

Doufám, že jsem vás nalákala na něco netradičního a jídlo vyzkoušíte. Je to jednoduché a hlavně dobré! Máte rádi korejskou kuchyni? Jestli ano, co vám nejvíce chutná? Dejte mi vědět zda Kimchi fired rice zkusíte.


Mějte se krákrásné a
přeji Vám dobrou chuť.

Vaše C.

Komentáře

  1. Já jsem o Kimchi hodně četla a strašně mě to láká:D. Vypadá to úžasně a jsem si jistá, že to tak bude i chutnat:D. Díky moc za super recept!
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to moc dobrý! Určitě recept někdy zkus a nemáš zač ♥

      Vymazat
  2. Momentálne mám dosť veľký hlad ale zároveň nie tak veľký, aby som sa postavila z postele (dúfam, že nie som jediná, čo to takto má) :D Ale späť k podstate... Tento recept vyzerá neuveriteľne chutne aj keď som človek, ktorý moc nemá rád takéto zahraničné kuchyne a najradšej mám overené klasiky :D Ale toto by som určite ochutnala :)

    IVANNA THE BLOGGER

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hahah tak to dobře znám, nejideálnější je, kdyby ti to jídlo nikdo přinesl přímo do postele a krmit :D Kimchi mám na korejské kuchyni moc ráda. Určitě až budeš mít tu možnost tak zkus :)

      Vymazat
  3. Já o Kimchi slyším poprvé. Ale vypadá to dost dobře. Úplně se mi teď sbíhají sliny. Mňam.

    Gabux

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to musíš hned ochutnat jestli máš ráda ostrá jídla :)

      Vymazat
  4. Vyzerá to veľmi chutne!
    Mon
    http://lifebymon.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  5. Korejskou kuchyni miluju. Vlastně jsem stejnej kpopovej maniak téměř půlku života :D Bigbang taky poslouchám <3
    Kimchi Fried Rice jsem zatím nezkoušela, ačkoliv po korejsku vařím už dlouhý roky, ale do kamenných obchodů s asijskými pokrmy se nedostanu a přes internet se mi to nechce objednávat :)
    Jinak na svým blogu mám ,,projekt" Korea v Česku, kde tady překládám recepty, tak se můžeš mrknout :)

    Karolína & Maličkosti ze života

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tvůj komentář! Je strašně moc udivující jak lidi mají sklon k té asii a já si toho velmi vážím! Až budeš mít možnost do Prahy určitě skoč do korejského obchůdku bude to pro tebe ráj! Určitě se na tvůj blog podívám. :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji, za přečtení mého článku.